Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrség személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények miatt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig költségvetési csalás miatt nyomoz.

A szcientológia egyház nem követett el semmit, az eljárások ismeretlen tettesek ellen zajlanak - mondta a szervezet elnöke, Miklovicz Attila a napilapnak. Ugyanakkor jogászaik szerint példátlan módon folynak a nyomozások, a történtek nem felelnek meg a házkutatás szabályainak. Az ugyanis teljes mértékben jogellenes, hogy úgynevezett készletező házkutatást tartanak, ami azt jelenti, hogy mindent elvisznek a nyomozók, amit találnak - nyilatkozta az elnök.

Miklovicz úgy véli, kommunista módszerekkel akarják ellehetetleníteni az egyházukat, ezért tartottak vezetőknél, magánlakásokban is házkutatást. A házkutatások érintik a tavaly felavatott - 2,5 milliárd forintból megvásárolt és felújított - székházukat, valamint több vidéki missziójukat is.

Titkos nyomozásról van szó, és húsz évre szóló titoktartási nyilatkozatot írattak alá a nyomozók a kollégáival.

Én azt gondolom, hogy el akarják lehetetleníteni az egyházat Magyarországon, és attól tartok, hogy akár be is tilthatják a szcientológiai egyházat

- nyilatkozta az elnök a Magyar Nemzetnek, amelyben részletesen olvashatnak a házkutatások vélt okairól is.

A szcientológia az L. Ron Hubbard sci-fi-író által kidolgozott elképzelések és hitek rendszere. Az 1952-ben életmódjavító filozófiaként indult rendszer fokozatos átalakuláson ment keresztül hogy vallássá váljon - olvasható a Wikipédián. Magyarországon törvény szerint nem egyház, vallási egyesületként működik.

A képen rendőrök láthatók a szcientológusok budapesti, Váci úti központjánál október 18-án, ahol házkutatást tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, forrás: MTI Fotó/Mihádák Zoltán