Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.


A kormányzat az Új Széchenyi Terv keretében támogatja azokon a helyeken a szélessávú távközlési infrastruktúra kiépítését, ahol erre piaci alapon a belátható jövőben nem is kerülne sor. A napokban megkezdődött az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás társadalmi egyeztetése, a tervezetet december 8-ig lehet véleményezni.


A konstrukció alapvető célja, hogy a támogatott beruházás révén az érintett településeken nyílt hozzáférést biztosító, technológia-semleges körzethálózati csatlakozás épüljön ki. A pályázat keretében megvalósuló projektek támogatására 12 milliárd forint áll rendelkezésre; az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 100 millió, legfeljebb 3 milliárd forint. Az elnyerhető támogatás mértéke - a támogatási térkép alapján és a pályázó méretétől függően - maximum az összes elszámolható költség 30-70 százaléka lehet.
Egy pályázó több ajánlatot  is benyújthat, de az egymással szomszédos kistérségeket összevont projektben kell megpályázni. Az előzetes felmérések során 1142 érintett település lehet.