Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nád Kft. fellebbezése az első fokú ítélettel szemben nem volt alapos - közölte a Fővárosi Ítélőtábla. Álláspontja szerint nem történt olyan eljárási szabálysértés, ami indokolná az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, továbbá a Fővárosi Törvényszék megalapozottan mellőzte a felajánlott bizonyítást.

A még 2009-ben indított kártérítési per alapja az volt, hogy a magyar tulajdonban lévő Nád Kft. 2007 elején hitelből kezdte meg Bátonyterenyén egy mikroszaporító üzem építését, amely bázisa lett volna egy magyar nemesítésű növényen alapuló, országos energianád-termeltetői rendszernek. Ám több mint félmilliárd forint elköltése után leállt a projekt a félbemaradt finanszírozás miatt.

A bíróság nem találta bizonyítottnak, hogy a Nád Kft. befektetési és vagyonkezelési megállapodást kötött volna, és ennek értelmében kapott volna az MVM-től az Aquifex Ltd.-n és a Meinl Bankon keresztül három tételben összesen 3 millió eurót a projekt beindításához.

A Nád Kft.-val szemben időközben felszámolási eljárás indult, Bátonyterenyén pedig hét éve amortizálódik a több mint félmilliárd forintból félig megépült üzem.