A portál egyelőre még nem dolgozta fel a teljes listát, csak az érdekesebb tételeket ismertette. Így derült ki, hogy a Budapest 2024 Zrt. összesen 680 millió forintot reklámfilmek készítésére. Ebből a Rogán Antal kabinetminiszter szomszédjaként emlegetett Csetényi Csaba cégei jutottak a legtöbb pénzhez.

Az utóbbi időben a kormányhirdetéseket sorra elnyerő Network 360 Kft. 123 millió forint plusz áfát kapott, hogy nyolc budapesti helyszínen sportolók bevonásával biztosítja különböző sportágak kipróbálását. Mintegy 6,7 millióért, hogy workshopokat tartsanak, illetve a sportolói bizottság rendezvényeit szervezzék. Végezetül pedig tíz rövidfilmet készítettek 61 millió forint plusz áfáért.

Szpotokat készített még összesen 331,2 millió forintért a Gyár Utómunka Kft., a CineSuper Kft., a Graphasel Design Studio.

A legtöbbet egy tételre, 230 millió forintot az Umbrella Kreatív Műhely kapta, amely tíz darab Budapest etűdfilmet, illetve három országos imázsfilmet készített. Ezenkívül még 78 millió forinto egyéb filmes munkákra.

A visszalépés után még szerződést kötöttek

Az olimpiai pályázat visszavonásáról a kormány és a főváros február 22-én döntött, ekkor jelentették be, hogy a népszavazás megfúrta a tervezett beruházást, de a 24.hu cikke szerint több szerződést is a lefújás után kötött meg a projektcég.

Február 25-én szerződtek az HD Event & Promotion Kft.-vel, valamint Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának cégével, a Humán Telex Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel is. A kötelezettségvállalás viszont tizenegy nappal korábbi.

A HD Event reprezentációs és ajándéktárgyak gyártására és rendezvények szervezésére 91,5 millió forintot kapott. A Humán Telex szintén ezt vállalta 53,4 millió forintért. Utóbbi kezelte a Budapest 2024 Zrt. hirdetéseit a Facebookon, az Instagramon és a Youtube-on 2,6 millió forintért.

Tegnap derült ki, hogy a projektcég 19 milliárdos költségvetéséből 12,6 milliárd maradt meg, amelyet visszautalnak a költségvetésbe. A promotáló vállalkozás vezetői egyébként Orbán Viktor miniszterelnökénél is magasabb, 1,3-1,8 millió forintos fizetést kapnak.