A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztős (NIF) Zrt. 40, valamint opcionálisan további 14 személygépjármű tartós bérletére írt ki közbeszerzési eljárást - jelentette be a NIF. A kiírás szerint az öt évre szóló megbízás becsült értéke nettó 396 millió forint.

A társaság tulajdonában lévő járművek futásteljesítménye túllépi a kétszázezer kilométert, rendszeres javításra szorulnak, ezért az éves szervizelés költség meghaladja az 55 millió forintot is. A NIF várakozása szerint az új autókkal az éves szervizelési költség körülbelül a felére fog csökkenni. A NIF-hez országosan mintegy hatszáz beruházás tartozik, a koordinálás és a felügyelet megbízható gépjárműpark nélkül nem lenne megoldható.

Az autók beszerzésére fordítandó összeg várhatóan körülbelül 277 millió forint, amely a teljes becsült ajánlat mintegy hetven százaléka, a maradék harminc százalék a kapcsolódó szolgáltatások díját (felelősségbiztosítás, Casco, assistance, rendeltetésszerű használat során bekövetkezett szervizelési költségek) fedezi öt éven keresztül. A NIF hárm felső-közép kategóriás járművet és zömében középkategóriás autóhoz akar hozzájutni. Loppert Dániel, a NIF kommunikációs igazgatója lapunknak azt mondta, hogy miután megérkeznek az új járművek, a régieket értékesíteni kívánják.