Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi hivatala összesen 235 személygépjármű szállítására írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, nyolc részteljesítésre bontva, amelyre a forgalmazók részenként tehetnek ajánlatot - derül ki az adóhatóság közbeszerzési felhívásából. A NAV tájékoztatása szerint jelenleg több mint 1400 gépjárművet használ, ezek között felső és középkategóriás járművek is vannak, amelyek egy részét most lecserélik, alapvetően a bűnügyi, bevetési, revizori, illetve végrehajtási szakterületeken. A most kiírt beszerzéssel kizárólag a 10 évnél idősebb, illetve több mint 200 ezer kilométer futott autókat cserélik le, amely a teljes gépjárműpark 16 százaléka - tudtuk meg a NAV-tól.

A közbeszerzési felhívásból kiderül, az országosan kiemelt termékekre vonatkozó állami normatíva szerint a felső-közép 7. és 8. kategóriába (a besorolás szerint a legmagasabb a felső 9. kategória), valamint a közép 6. kategóriába sorolt járműveket vásárolnak - a legtöbbet kombi és limuzin típusú személyautókból, továbbá legfeljebb 35 darab terepjárót, 10 bevetési személygépjárművet és egy vezetői autót (ez a felső-közép 8. kategóriába sorolt jármű drága, csúcskategóriás autó is lehet).

A pályázóknak teljes körű garanciát kell vállalniuk legalább 36 hónapra vagy 150 ezer futott kilométerig a leszállított autókra. Az ajánlati árnak tartalmaznia kell az autók forgalomba helyezésével kapcsolatos valamennyi költséget, így a forgalomba helyezés és a felrendszámozás díját, a regisztrációs adót, a kötelező felszerelések és az induló készletek árát, valamint a beszerzéssel kapcsolatos valamennyi árfolyamkockázatot is - áll a kiírásban.

Az úgynevezett bevetési autók szállítóinak nyilatkozni kell arról is, hogy szükség esetén, külön megrendelésre biztosítani tudják-e a tetra rádiók beszerelését, a megkülönböztető jelzések felszerelését és a NAV specifikus jelzeteinek felhelyezését. A nyertes ajánlattevőnek vállalnia kell, hogy az autókat teletankolva, kenőanyagokkal, hűtőfolyadékkal, ablakmosóval, az évszaknak megfelelő gumikkal (pótkerékkel) és a napi üzemszerű működéshez szükséges anyagokkal feltöltve adja át a NAV-nak. A nyertesekkel 120 napra kötnek szerződést.

A pályázóknak referenciaként annyi és olyan kategóriájú, műszaki paraméterű jármű korábbi szállítását kell igazolniuk, ahányra és amilyen kategóriára pályáznak (részenként). Az ajánlatok közül az összességében legelőnyösebbet választják ki a NAV, a legnagyobb súlyszámmal az ajánlott árat értékelik, amely tartalmazza a nettó árat, az áfát és a regisztrációs adót, valamint figyelembe veszik a jármű energiahatékonysági és környezetvédelmi jellemzőit is. Az ajánlattételi határidő augusztus 21-én jár le. Az ajánlathoz csatolni kell minden megajánlott autó típusbizonyítványát, és az ajánlattevő nyilatkozatát arról, hogy az összes megajánlott termék forgalomba hozatalára vonatkozó minden jogosultsággal, felhatalmazással rendelkezik.