Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tíz, mérlegfőösszege alapján legnagyobb szereplő összesen 430 pozícióra vár jelentkezőket - derül ki a lap összesítéséből. Bár ez a szám a bő 30 ezres banki alkalmazotti létszámhoz képest nem sok, ám az elmúlt évekhez képest előrelépést jelent: három évvel ezelőtt ugyanezek a szereplők még alig 250 álláshelyet hirdettek nyilvánosan.

A bankok honlapjai alapján nemcsak a meghirdetett álláshelyek számában, hanem összetételében is komoly változások történtek az elmúlt években. Szembetűnő például, hogy a 430 pozícióból 280 fióki, illetve értékesítői munkakörre szól: ez pedig mindenképpen örvendetes fejlemény, hiszen az elmúlt években a nehezen betölthető pozíciókat leszámítva (például vidéki fiókvezető) egyáltalán nem volt széles a választék.

Az értékesítési területen belül sok pozíciót kínálnak pályakezdőknek és gyakornokoknak - utóbbiaknak például csak a Budapest Bank 42 helyet hirdet -, illetve a kis- és középvállalkozói szektor kiszolgálása is igen felülreprezentált az ajánlatok között - írta a Világgazdaság.