A Magyar Közlönyben megjelent határozat először a vállalkozásfejlesztési és inkubációs szolgáltatók ernyőszervezetének
létrehozásáról intézkedik. Ennek a kerete 1 milliárd forint és decembertől lehet rá pályázni. A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére 24 milliárd forint jut és a meghirdetés még ebben a hónapban várható. Ugyan ennek a körnek a kapacitásbővítő beruházásaira pedig - szintén októbertől - indul egy 21 milliárdos pályázat.

A gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatására pedig 33,57 milliárd forintot szán a kormány, decembertől. A kkv-knak lesz egy 30 milliárd forintos, pályázható energia hitele  is, a pénzügyi közvetítőket még októberben kiválasztják.

A SEED Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvány 1 milliárd forintot kap jövőre a következő célokra: az egységes inkubációs minősítő rendszer kialakítása és hozzáillesztése a nemzetközi akkreditációs rendszerekhez; ipari inkubációs együttműködések generálása; minőségi garancia biztosítása, inkubátor vállalkozások közötti hálózat létrehozása, a meglévő
vállalkozások becsatornázása a hálózatba, végül pedig inkubációs módszertani fejlesztés és képzés megvalósítása a szervezet tagjai számára.

Szerepel még a listán a vezeték nélküli szélessávú hálózatok fejlesztése, amelynek a kerete 10 milliárd forint és decembertől lehet rá pályázni. A vállalatok K+F+I tevékenységének támogatására pedig kombinált hitelt biztosít a GINOP, 35 milliárdos kerettel.