Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Október 1-jén a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet és a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet egyesült a Pannon Takarék Bank Zrt.-vel. A Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben, valamint a fővárosban működő Pannon Takarék Bank immár több mint 90 milliárd forintnyi portfóliót kezel, fiókjainak száma pedig 52 egységre bővült. Az egyesült pénzintézet október 4-től fogadja az ügyfeleket.

A Pannon Takarék Bank az elmúlt években több sikeres fúzió tudhat maga mögött, a pénzintézet tavaly augusztus végén egyesült a Környe-Bokod, valamint a Nyúl és Vidéke takarékszövetkezetekkel, míg a mostani fúziót 2016. október 1-jei dátummal jegyezte be a cégbíróság. Az egyesült pénzintézet az október 3-ai bankszünnapot követően - amelyre az informatikai rendszerek migrációja miatt került sor - október 4-től fogadja az ügyfeleket.

A fúzióval a Pannon Takarék tovább erősíti jelenlétét Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében, valamint Budapesten. A bank 90 milliárd forint portfóliót kezel (75 milliárd forint mérlegfőösszeg és 15 milliárdos befektetési állomány) és több mint 5 milliárd forint saját tőkével rendelkezik, mellyel a második legnagyobb takarék Magyarországon. Fiókhálózata 52 egységre bővül, munkatársai létszáma pedig több mint 300 főre emelkedik - mondta Hartmann Imre, a Pannon Takarék Bank elnöke.

A Pannon Takarék továbbra is meghatározó hitelintézete marad Magyarország egyik legnagyobb pénzügyi csoportjának, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának, és aktívan részt vesz annak további erősítésében. A Pannon Takarék tagja marad a takarékok intézményvédelmi feladatait ellátó Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének, valamint a Takarékok Garanciaközösségének - így a bankban elhelyezett megtakarításokat az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelmén felül a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja is védi.

A Pannon Takarékszövetkezet tagsága a Tata és Vidéke valamint az Ásványrárói Takarékszövetkezetek 2008-2009-es beolvadását követően elhatározta, hogy a hitelintézetet részvénytársasági formában működteti tovább. A Pannon Takarék Bank Zrt. 2011. január 1-jén kezdte meg működését, 100 százalékban hazai tulajdonú bankként, amelynek részvényesi körét magyar magánszemélyek és belföldi társaságok alkotják.

A bank meghatározó ügyfélköre a lakosság, a kkv-szektor illetve a helyi önkormányzatok és intézmények, működési területe Komárom - Esztergom - megye, Győr - Moson - Sopron megye keleti része és két fiókkal képviselteti magát a fővárosban is.

(Képünk illusztráció.)