Hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Thomas Jul, az Ericsson közép-európai régiójának vezetője. A megállapodás aláírása alkalmából jelentették be, hogy az Ericsson további fejlesztéseket hoz Magyarországra, és így újabb munkahelyeket teremt.

A Budapesten induló új fejlesztések elsősorban a cloud, azaz felhőalapú szolgáltatások területéhez, valamint a nagy adatmennyiségek (Big Data) elemzéséhez kapcsolódnak. Az Ericsson megerősítette, hogy továbbra is kiemelkedő szerepet szán globális stratégiájában Magyarországnak, illetve Európában második legnagyobb kutató-fejlesztő központjának, amely Budapesten működik. A kutató-fejlesztő központban dolgozó magyar mérnököknek meghatározó szerepük van a világ mobil- és vezetékes szélessávú rendszereinek fejlesztésében és működtetésében.

Az Ericsson globálisan több mint 33 ezer szabadalmat jegyez, ezzel az iparág egyik legerősebb portfóliójával rendelkezik. Ebből több száz szabadalom magyar mérnökök ötletéből született, melyek hazai fejlesztésük után mára beépültek a távközlés mindennapi technológiájába.