Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2015-ös 32,5 milliárd forintos árbevétel több mint 7 milliárd forinttal haladja meg a 2014-es forgalmat, ezzel hat év folyamatos csökkenés után pozitívba fordult a cég mérlege - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója a cég évértékelőjén.

A recesszió ingatlanpiacra gyakorolt negatív hatása miatt drasztikusan visszaesett az építkezési és felújítási kedv. Ez a trend azonban tavaly megfordult, különösen az építőanyagok tekintetében látható erősödés. A vásárlóink száma is jelentősen növekedett. Az egy évig tartó vasárnapi boltzár miatt nálunk a pénteki, szombati és hétfői napok erősödtek meg - értékelt Karl-Heinz Keth. - Jól látszik, hogy az ingatlanpiacon megnőtt az érdeklődés az új építésű és használt lakások iránt. Ebből következően a csempe, szaniter értékesítése átlagon felüli, de hagyományosan erős volt a bútor, építőanyag, világítástechnikai és lakberendezési cikkek, valamint a szabadidős nyári termékek forgalma is. Ezt a fejlődési pályát szeretnénk jövőre is fenntartani, immár új tulajdonosi körrel.

Hisznek a piacban

A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt. lett, amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok (13 saját, 6 bérlemény) és a márkanév is a tulajdonába került. A Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként vesz részt a vállalat operatív irányításában.

A közelmúlt piaci folyamatai bizakodásra adnak okot. A jövőbeni terveink a jelenlegi 19 áruház mellé két-három új áruház nyitását is előrevetítik - tette hozzá Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

A Praktiker több mint 1200 munkavállalónak jelent biztos megélhetést. A cég munkaerőhiánnyal küzd különösen az áruházi pozíciókban. A barkácslánc ezért már évek óta együttműködik középfokú oktatási intézményekkel, amelyekből több mint száz tanuló tölti szakmai gyakorlatát a Praktiker áruházakban. A diákok tanulmányaik befejezése után a cég munkatársaivá válhatnak.

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, több mint 1200 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 19 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető.