A Partvonal önálló kiadói márkaként több mint egy évtizede létezik. Az új kiadót a Partvonal könyveket korábban gondozó Melotrade Kft. és a Líra Könyv Zrt. hozta létre 50-50 százalékos tulajdonrésszel. A régi-új piaci szereplő integrálásával a cégcsoport kiadói márkáinak száma kilencre (Athenaeum, Corvina, General Press, Magvető, Manó Könyvek, Menő Könyvek, Rózsavölgyi és társa, Partvonal, Szépmíves Könyvek) nőtt.

A Partvonal 2005-ben jött létre, fő profilja az igényes szórakoztató és ismeretterjesztő irodalom. Jelenleg 235 különböző kiadványa kapható kereskedelmi forgalomban.

A Partvonal Könyvkiadó Kft. - a cégcsoport többi kiadójához hasonlóan - a jövőben is szakmailag önállóan, de a csoport kínálta logisztikai, kereskedelmi és marketing lehetőségekre működik. A kiadó által gondozott könyvek kizárólagos terjesztője a Líra Könyv Zrt. lesz. A július 1-jén létrejött új társaság ügyvezető igazgatója a korábbi tulajdonos és ügyvezető igazgató, Baranyi Vivien - olvasható a közleményben.

A Líra-csoport idén tavasszal 25, zömében egykori Alexandra-könyvesboltok helyén megnyitott üzlettel bővítette kereskedelmi hálózatát, így az 92 üzletből áll.