Az ISD Dunaferr Zrt. május 25-i közgyűlése - az igazgatóság javaslatát elfogadva - Evgeny Tankhilevich-et választotta meg a társaság cégvezetőjévé, aki a közelmúltban lemondott Valeriy Naumenkot váltja ebben a munkakörben - közölte a társaság. Tankhilevich 2011 szeptembere óta legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott a vállalatnál.

Az új cégvezető fő céljának azt tekinti, hogy az ISD Dunaferr társaságcsoport egy jól menedzselt, átlátható vállalat legyen, a technológiai berendezések megkezdett modernizációja befejeződjön. A teljesítmények növelésében érdekeltté kívánjuk tenni a munkavállalókat is, ezért új motivációs rendszer kialakítását tervezzük - fogalmazott Tankhilevich.

A szakember a moszkvai Lomonoszov Egyetem Közgazdasági Karán 1986-ban szerzett diplomát, majd '90-es évek elején az Egyesült Államokbeli Illinois Egyetemen kapott közgazdasági mesterdiplomát. Az utóbbi tíz évben vezető nemzetközi acélipari vállalatoknál, az Evraz Holdingnál, illetve a Metinvest Holdingnál töltött be vezető beosztásokat. Tevékenysége döntően különböző befektetések pénzügyi menedzseléséhez, átfogó finanszírozási és vállalatirányítási kérdések megoldásához, illetve nemzetközi projektek menedzseléséhez kötődött a közlemény szerint.