A Magyar Kapcsolt Energia Társaság közgyűlése Rudolf Viktort választotta meg a szakmai szövetség új elnökének - közölte a szervezet. A korábban a társaság szakmai alelnöki tisztét 2010 óta betöltő Rudolf energetikai szakmérnök és kalorikus gépészmérnök, végzettségét a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, 1975 óta a Budapesti Erőmű alkalmazottja. Kezdetben karbantartási majd üzemviteli területen dolgozott, 1991 és 2004 között az erőmű műszaki vezérigazgató-helyettese volt, 2004 óta pedig az üzleti és üzletvitel-fejlesztési területekért felelős főmérnöke.

Az MKET leköszönő elnökét, Bercsi Gábort a Nabucco Gas Pipeline Inter­national GmbH február 1-jei hatállyal nevezte ki ügyvezető igazgatónak a magyar Nabucco-vállalat (NNC), a Nabucco Magyarország Gázvezeték Kft. élére, a szakember mácius 31-ig tölti be az MKET elnöki tisztét.

Az MKET megüresedett szakmai alelnöki tisztére a közgyűlés Kiss Csabát, az E.On Hungária Zrt. energiatermelési igazgatóját választotta, Mármarosi István, az Ener-G Zrt. kogenerációs üzletágért felelős igazgatója pedig elnökségi tag lett. Az MKET tagjai közé jelenleg 51 cég és 41 magánszemély tartozik.