A Vodafone ReadyPay szolgáltatása az OTP Bankkal, mint pénzügyi szolgáltatóval és a kártyaolvasó terminálok és a biztonságos tranzakciók piacán világszerte jelen lévő francia Ingenico Group magyar leányvállalatával együttműködésben valósult meg, valamint a MasterCard is részt vett a szolgáltatás kiépítésében - derül ki a Vodafone közleményéből.

Zsebben is elfér

A ReadyPay egy egészen új, a kis- és középvállalatok életét megkönnyítő, a készpénzkímélő elektronikus fizetésre való gyors átállást lehetővé tevő megoldás - vélekedett Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások vezérigazgató helyettese.

A ReadyPay mPOS mobil bankkártya-olvasó terminál elfér akár egy zsebben is, így ideális mozgásban lévő kereskedők, szolgáltatók számára is - tette hozzá Király, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az eszköz valamennyi Magyarországon forgalmazott kártyatípussal használható.

A tranzakció mobil bankkártya-olvasó (mPOS) terminálon keresztül zajlik, ami a vele bluetooth kapcsolattal összekötött okostelefon, vagy táblagép segítségével kapcsolódik az internetre. A fizetési tranzakció az okoseszközre telepített Vodafone ReadyPay alkalmazás segítségével kezdeményezhető a fizetendő összeg megadásával. Ezt követően a kártyabirtokos az mPOS terminál segítségével leolvashatja bankkártyáját vagy mobiltárcáját, illetve szükség esetén beütheti PIN kódját.

A fizetési tranzakció ezután a hagyományos bankkártya leolvasóknál megszokott módon zajlik le az OTP banki rendszereiben, amelynek eredményéről az okoseszközre telepített Vodafone ReadyPay alkalmazásra és emailben is értesítés érkezik az elfogadóhoz. A bankkártya birtokosa megadhatja érvényes email címét, így a fizetési folyamat befejezésekor a tranzakció eredményéről visszaigazolást is kaphat - derül ki a közleményből.

Két konstrukció

A ReadyPay kétféle konstrukcióban érhető el: a egy olcsóbb havi díjú alapcsomagban, amelyben az első 6 hónapban a banki jutalék nulla százalék, abban az esetben, ha a bankkártyás forgalom mPOS terminálonként nem haladja meg a havi bruttó 1 millió forintot. E felett, illetve a 7. hónaptól a banki jutalék: 1,25 százalék.

A drágább, nagyobb csomag esetében a 24 hónapos határozott idejű szerződés teljes időtartama alatt a bank mobil bankkártya-olvasó terminálonként havi bruttó 1 millió forint bankkártyás forgalomig nem számol fel banki jutalékot.

(Fent képünkön: Király István, Vezérigazgató-helyettes, Vállalati Szolgáltatások Üzletág, Vodafone Magyarország (b), Kovács Antal, Vezérigazgató-helyettes, Retail Divízió, OTP Bank (k), Szabó Gábor, Magyarországért felelős vezető, Ingenico Group (j))