Megújul a Figyelő - adta hírül a gazdasági hetilap az online oldalán. A bejelentés szerint a cél a médiapiaci pozíció erősítése. Ennek érdekében 2017. január 26-tól háromtagú szerkesztőbizottságot állítanak fel, amelynek feladata a lap megújítása.

A szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője, tagja L. Simon László egykori kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár, valamint Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója. A bizottság értékeli a lap piaci helyzetét, javaslatokat dolgoz ki a nyomtatott és online verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint felel az átalakítás sikeres megvalósításáért.

Tavaly december elején jelentették be, hogy Schmidt Máriához, a Terror Háza vezetőjéhez került a Figyelő. Minőség, méltányosság és mértéktartás - ezzel a három szóval jellemezhető, hogy milyen újságot szeretnék csinálni a Figyelőből - mondta akkor az Origónak Schmidt Mária, a lap új tulajdonosa. Szavai szerint elsősorban pénzügyi befektető a lapnál, és a meglévő magas szintű szakmai munka folytatását tűzte ki az egyik legfontosabb céljának.

Néhány nappal korábban derült ki, hogy Schmidt családi cége új lapkiadót alapított. A Schmidt többségi, valamint a gyermekei, Ungár Anna és Ungár Péter tulajdonában lévő Pió-21 Vagyonkezelő Kft. hozta létre a K4A Lapkiadó Kft.-t, amelynek fő tevékenysége a folyóirat, időszaki kiadvány kiadása. A K4A Lapkiadó ügyvezetője Berecz Kristóf, a CIB Bank Zrt. egykori vállalatfinanszírozási igazgatója, aki Ungár Anna férje.

A Fővárosi Törvényszék december elején tette közzé a Cégközlönyben, hogy a 2016. november 30-án jogerőre emelkedett végzése alapján befejeződött a korábban a Figyelőt is kiadó MediaCity Kft. elleni felszámolási eljárás - a cég megszüntetése nélkül -, mivel egyezséget kötöttek a hitelezők és a tulajdonos. A MediaCity 2015. tavaly november óta állt felszámolási eljárás alatt.