A Posta legutóbb 9 új automatát állított üzembe a Tesco üzleteinél. Budapesten két új helyszínnel bővült az átvételi lehetőség és ezzel már 10 helyszínen üzemel csomagautomata a fővárosban, Debrecenben, Miskolcon és Szegeden kettő-kettőre bővült a számuk és ebben a fejlesztési ütemben telepített Egerbe, Szombathelyre, Kecskemétre és Sopronba is automatákat a Magyar Posta.

A cég a hazai logisztikai cégek közül elsőként, a forgalmas budapesti csomópontokon és a nagyobb vidéki városokban állított üzembe csomagautomatákat májusban. A e-kereskedelem bővülésével a Posta stratégiai célja, hogy a csomagküldési piac legjelentősebb szereplője maradjon. A társaság az elmúlt időszakban ezért rugalmasabbá tette a küldeményátvételt: igény esetén szombaton is házhoz kézbesíti a csomagokat, illetve folyamatosan bővíti alternatív átvevőpont hálózatát: ma már összesen több mint 2700 helyen vehetik át az ügyfelek a csomagokat.

Tavaly minden eddigi rekordot megdöntve, a Magyar Posta által kezelt csomagküldemények száma csaknem 11,5 millió darab volt, amely több mint 10 százalékos emelkedést jelent a 2012-es évhez képest.