Invitech Megoldások Zrt. (Invitech Solutions) néven új cég jelenik meg a magyar piacon, ez üzleti informatikával és telekommunikációval foglalkozik majd az Invitel Csoporton belül - jelentette be David Blunck, az Invitel vezérigazgatója kedden.

Az Invitech Megoldások Zrt. több mint 6000 közép- és nagyvállalati, intézményi, valamint nagykereskedelmi partnerét szolgálj majd ki, mintegy 500 munkatárssal az ország teljes területén.

Az Invitel Zrt. változatlan névvel, önálló jogi személyként továbbra is a lakossági és a kisvállalati ügyfelekért felel. Ezt a területet 550 fő szolgálja ki.

Az Invitel Csoport irányítása nem változik, a csoport vezetését azonos tulajdonosi struktúra mellett változatlan menedzsment látja el, ennek tagjai: David Blunck vezérigazgató, Javorniczky Áron,  a Vállalati és Nagykereskedelmi üzletág vezetője, Langsteiner Marianne, a Lakossági és Kisvállalati üzletág vezetője, Balogh Ákos pénzügyi vezérigazgató-helyettes, Bognár Ádám műszaki vezérigazgató-helyettes, Dr. Budai J. Gergő jogi vezérigazgató-helyettes és Mártha Imre operatív főigazgató.

Hogy az egyes cégeket melyik vállalat szolgálja ki, az alapvetően az ügyfél dolgozói létszámától függ, de figyelembe veszik az egyéni igényeket is.

Az Invitel nagyvállalati portfóliójának bevétele 20 milliárd forint, míg a lakossági és kisvállalati szegmensé mintegy 25 milliárd.

"Az Invitech Solutions már születésekor is a hazai integrált telekommunikációs és informatikai piac második legnagyobb szereplője, több mint 20 milliárd forint éves árbevétellel rendelkezik. Míg pár éve az informatikai szolgáltatások alig néhány százalékot jelentettek, ma már árbevételünk közel negyedét ez a terület adja" - mondta Javorniczky Áron, a Vállalati és Nagykereskedelmi üzletág vezetője. "Mostanra megérett az idő arra, hogy önálló cégként is megmérettessük magunkat. Integrált, szorosan együttműködő szervezeti felépítéssel, valódi infokommunikációs és IT szakértőként új típusú partnerségben gondolkodunk ügyfeleinkkel."

Az Invitech Solutions a száz legnagyobb hazai település mindegyikét, a legnagyobb 500 magyarországi cég négyötödét fedi le saját hálózattal. Több mint 9000 kilométeres, országos lefedettségű optikai gerinchálózattal, 11 nemzetközi határkeresztező összeköttetéssel rendelkezik. Az Invitech Solutions adatközponti infrastruktúrája négy, budapesti telephelyű létesítményére épül, melyekben összesen több mint 3000 négyzetméteres terület áll rendelkezésre. A társaság mintegy500 hálózati, informatikai és további szakembere szolgálja ki a 6000 közép- és nagyvállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelet.