Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jövőben két új vezérigazgató-helyettes is segíti a takarékszövetkezetek központi bankjának munkáját: Martzy Antal korábban a bank pénzügyi divízióját vezette, míg Egerszegi Ádám, aki 2005-2014 között a takarékszövetkezeti üzletág irányítója volt, a Duna Takarék Bank Zrt. éléről érkezik. A Takarékbank felügyelőbizottsága (fb) az igazgatóság korábbi elnökét, Sebestyén Istvánt választotta meg a testület elnökének.

A bank közgyűlése 2016. december 8-án új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat válaszott. A Takarék-csoport központi bankjának új igazgatósági és fb-tagjai a szövetkezeti hitelintézeti integráció és a takarékszövetkezetek elismert vezetői lettek.

A részvényesek decemberben a Takarékbank belső igazgatósági tagjának választották Vida Józsefet és Szabó Leventét, továbbá a közgyűlés döntése nyomán az igazgatóság külső tagja lett Hartmann Imre (Pannon Takarék), Osztrogonácz Gábor (Szigetvár Takarék), Bogdán János (B3 Takarék), Vargáné Králik Katalin (Centrál Takarék) és Moizs Attila (Mecsek Takarék).

A Takarékbank új felügyelőbizottságának tagjai Sebestyén István (Fókusz Takarék), Gáspár Csaba (Hungária Takarék), Krausz Róbert (Kelet Takarék), Varga Antal (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség), Turi Dénes (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség), Ölveti Zsolt (Hajdú Takarék) és Görög Tibor (Pillér Takarék) lettek.

Vida József (képünkön) 43 éves, pénzügyi, közgazdasági tanulmányait, a Nemzetközi Bankárképző Intézetben, a Budapesti Gazdasági Főiskolán, a párizsi Nanterre - X Egyetemen, valamint a Pécsi Tudományegyetemen végezte, valamint jelenleg a Szent István Egyetemen tanul. A szakember a Sodexho Magyarországnál kezdte pályafutását, ahonnan a banki szakmába igazolt át. Így 1999-ben főosztályvezető-helyettesként a Citibank Zrt.-nél kezdődött pénzintézeti pályafutása, 2001-től a Magyar Takarékszövetkezeti Bank főosztályvezetője, 2003-tól a Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet Aktív üzletág igazgatója, 2006-tól ügyvezetője. Majd 2011-től a B3 Takarék Szövetkezet / Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője, a fúziót követően pedig a B3 Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetője.