Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint Peter Kösslert az Audi AG igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagjává nevezték ki.

Az új vezető az ingolstadti gyárból érkezik a győr-moson-soproni megyeszékhelyre. Harminc éve dolgozik az Audinál, ahol számos vezetői pozíciót töltött be az elmúlt években. 1996 és 1998 között már támogatta a győri Audi fejlődését, majd 2007 és 2014 között motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatóként tevékenykedett. 2014-től a gyártástervezés motorok/aggregátok terület vezetőjeként dolgozott az AUDI AG-nál Ingolstadtban, előkészítette az e-motorok sorozatgyártását Győrben.

Vezetése alatt a győri gyártótelephely az Audi Konszern villanymotor-gyártásának központja lesz.

Az Audi Hungaria eddigi elnöke, Peter Kössler 2015. október 1-je óta állt a győri vállalat élén, amikor elődjét, Thomas Faustmannt a konszern neckarsulmi gyárába helyezték át.

A győri székhelyű Audi az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Árbevétele tavaly tizedével csökkent 2015-höz képest. A győri üzemben 1 millió 926 ezer 638 motor és 122 ezer 975 jármű készült tavaly. Az alkalmazottak száma az előző év utolsó napján 11 ezer 631 volt, ami 220-szal több, mint egy évvel korábban.