A Margit híd felújításához kapcsolódóan hamarosan új, közvetlen kapcsolatot biztosító gyalogátkelőhelyet létesítenek a Jászai Mari téren a 2-es és a 4-6-os villamosok megállója, valamint a Pozsonyi út között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. A Jászai Mari téri munkák várhatóan 2013. március 29-én, a Nagykörút alatti nagy aluljáró lezárásával kezdődnek el, és előreláthatólag 2013 júliusára készülnek el. A peronra és a körúti járdákra vezető lépcsőket elfalazzák, a helyükön pedig akadálymentes felszíni gyalogátkelőhelyet létesítenek.

A BKK közlése szerint a  zebrával javulnak az átszállási kapcsolatok a 2-es, a 4-es és 6-os villamosok, illetve a 75-ös és 76-os trolibuszok között. Bár a BKK azt közli, hogy a zebra nem csökkenti a körút közúti kapacitását, mivel az átbocsátóképessége nem lesz kisebb a többi csomópontnál, napokon belül kiderülhet, hogy az egymástól így néhány tíz méterre lévő zebrák (hiszen így a villamosperon mindkét végén lesz gyalogos átkelő) miként fogják meg az autós forgalmat.  A munkavégzés ideje alatt a gyalogosok a villamosperon Nyugati pályaudvar felé eső részén található zebrát használhatják.

A méltó műemléki környezet kialakítása érdekében a projektből kimaradt margitszigeti lehajtóúton a támfalak és az útpálya is megújul egészen az Atlétikai Centrumig. A pesti oldal felé eső régi, omladozó támfalat szerkezetileg megerősítjük, új kőburkolatot kap. A támfalak tetejére ugyancsak új, díszes korlátok készülnek. A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás jelenleg még zajlik, a munkák 2013 második félévében kezdődnek.

A negyedik mederpillér déli oldali részén, a Duna-parti világörökségi terület északi határán lévő szobor a II. világháború során megsemmisült, és azóta sem lett helyreállítva. A meglévő szobrokat ugyan többször felújították, de teljes restaurálásuk sosem történt meg. A Margit híd műemléki helyreállításaként, a még hátra lévő munkák között ezért restaurálják a pillérszobrokat, és pótolják a negyedik pillér déli oldaláról hiányzó szobrot is.  A munkák elvégzésére irányuló közbeszerzési eljárás jelenleg tart.