Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztóknak a Főgáz december folyamán részletes információt nyújt a szolgáltatóváltás folyamatáról, igyekszik valamennyi felmerülő kérdésre közérthető választ adni a tájékoztatókban. A Főgáz emlékeztetett, hogy a fogyasztóknak nincs tennivalójuk, nem szükséges új szerződést kötniük, és műszaki beavatkozásra vagy mérőcserére sem kell számítaniuk.

A szolgáltató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően, amennyiben egy ügyfél az E.ON-tól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha az E.ON-nál rendezte a tartozást, és ezt igazolja a Főgáz felé.

A ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. már több mint 1,6 millió fogyasztó ellátását biztosítja, amelyből a Főgáz Zrt. 860 ezer, míg az ugyancsak nemzeti tulajdonú GDF Suez Energia Magyarország Zrt. 750 ezer fogyasztót szolgál ki.

A Főgáz legkésőbb 2016. január 1-jétől az E.ON Energiaszolgáltató Kft. több mint 600 ezer és legkésőbb 2016. október 1-jétől a Tigáz Zrt. mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult földgázfelhasználója számára biztosítja a folyamatos földgázellátást, így 2016 év végéig a Nemzeti Közmű ellátásába kerül mind a 3,4 millió lakossági földgázfelhasználó - olvasható a közleményben.