A RIA Novosztyi orosz hírügynökség internetes oldalán idézte German Grefet, aki azt mondta pénteken, hogy "két problémás pont van, ez Ukrajna és Magyarország."

"Magyarországon a gazdasági helyzet alapvetően nem rossz, a szabályozási környezet azonban nagyon bonyolult" - mondta German Gref, de nem bocsátkozott részletekbe. Szavai szerint Ukrajnában meg kell várni, amíg stabilizálódik a helyzet, Magyarország esetében pedig a Sberbank "azt fogja nézni, hogy mit lehet ezen a piacon változtatni". Hozzátette: "más országokban, ahol a Sberbank jelen van, nincs különösebb gond, mindenütt nyereséges" a cég.

A Sberbank két éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely tavaly november 1-jétől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

Két éve, 2012 szeptemberében 5,2 milliárd dollárért kelt el a Sberbank 7,58 százaléka, amelyet az orosz jegybank adott el, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.
A Sberbank a piaci tőkeértéke alapján Európa harmadik legnagyobb hitelintézete mintegy 70 milliárd dollárral a HSBC (170 milliárd dollár) és a Santander (80 milliárd dollár) után.

A Sberbank nettó profitja 252,6 milliárd rubel (6,8 milliárd dollár) volt az augusztus végével záródott nyolc hónapban, ami 0,5 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.