Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Euronics vezetősége úgy döntött, hogy béren kívüli juttatásokkal kedveskedik a dolgozóinak jövő januártól: a cég cafeteria-rendszert vezet be. Az áruházláncok között a bruttó kereseti rangsorban a cég eddig is a 3. helyen állt: a lista alapján ők fordítják az árrés legnagyobb hányadát (59 százalék) a bérekre.

Ezt fejelik meg az új juttatásokkal, valamint januártól az üzletvezetők teljesítményét 100 000 forint, szakértői gárdáját pedig 50 000 forint értékű ajándékutalvánnyal jutalmazza meg. Mindemellett teljesítményarányos fizetést kínálnak, így értékelve a szorgalmat és a szakértelmet.

"Büszkék vagyunk rá, hogy gyorsan növekvő vállalatként 28 éve a hazai műszaki piac stabil résztvevői vagyunk, ami kollégáink dinamikus fejlődése és szakértő munkája nélkül nem valósulhatott volna meg. A munkaerőpiaci helyzet azonban minket sem kímél, de országszerte jelenlévő és jól ismert vállalatként biztos hátteret és cégen belüli előrelépési lehetőségeket kínálunk dolgozóinknak, továbbá nagy figyelmet fordítunk munkatársaink képzésére és a bérezésre is" - idézik Fazekas Péter, az Euronics tulajdonos-ügyvezető igazgatóját a cég közleményében.

Mivel a munkaerőhiány a kereskedelmi szektort is jelentős mértékben érinti, gyakran nehéz megfelelő képzettséggel rendelkező munkavállalókat találni az üres pozíciókba. Ezért egyre fontosabb a dolgozók marasztalása. Fontos adat, hogy a vállalat alkalmazottainak közel 15 százaléka több mint 5 éve dolgozik már a cégnél.

Korábban már a Tescónál is bevezettek egy cafetéria-rendszert, amelynél néhány hónapja a dolgozók tüntettek is a béremelésért.