Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény ismerteti: befejeződött a Quaestor ügyfeleinek Saxo Banknál, mint letétkezelőnél lévő vagyonára vonatkozó vizsgálat, amely megállapította, hogy a felszámolás kezdő napján az ügyfelek számláin nyilvántartott pénzeszközök és pénzügyi eszközök kiadhatók. Az eszközök kiadása várhatóan 2016. július 18-tól kezdődik.

A Quaestor Értékpapír Zrt. elleni felszámolási eljárásban lefolytatott vizsgálat alapján az ügyfelek eQTRADER nyilvántartás szerinti, Saxo Bank letétkezelőnél elhelyezett pénzeszközei és pénzügyi eszközei rendelkezésre állnak.

A felszámoló az ügyfélvagyon kiadásának lebonyolítása érdekében megállapodást kötött az Equilor Befektetési Zrt.-vel, az ügyfelek július 18-tól, személyesen kezdeményezhetik a társaságnál az ügyintézést. A kiadás további részleteiről a felszámoló folyamatosan értesíti az érintetteket saját honlapján.

A közlemény kitér arra is, hogy a Webconnect rendszer elérhetősége a kiadási folyamat előkészítésével kapcsolatos intézkedések miatt megszűnik. Az ügyfelek a felszámolás kezdő napján meglévő, a felszámolás alatti időszakban történt egyéni változások alapján rendelkezésre álló egyenleg átvételére jogosultak. A felszámoló az egyéni ügyfélegyenlegeket postai úton megküldi az ügyfeleknek.

A kiadott pénzeszközök és pénzügyi eszközök átutalási és transzferálási költségét illetően az üzletszabályzat 11.4. pontja, továbbá az üzletszabályzat mellékletét képező kondíciós listában foglaltak az irányadóak - hívja fel a figyelmet a felszámoló. (http://www.quaestor.hu/sites/default/files/pdf/qep/qep-uzletszabalyzat.pdf; http://www.quaestor.hu/penzugyek/hirdetmenyek-uzletszabalyzatok).