Kisvárda önkormányzata közbeszerzési eljárást hirdetett a város NB II-es focicsapatának is otthont adó új stadion építésére - a UEFA 3-as, az MLSZ minősítése szerinti C kategóriájú labdarúgó sportlétesítményt terveznek. A beruházást a kormány rendeletben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította.

A nyertes kivitelezőnek a várkerti sporttelepen egy stadiont kell építenie (6041,7 négyzetméter összterületen), négy fedett lelátóval, 2711 ülőhely és 82 sajtós ülőhely kialakításával, a kapcsolódó helyiségekkel és világítástechnikával együtt. A kivitelezési munkákra nem lehet részenként ajánlatot tenni; a vállalkozási szerződés 420 munkanapra szól - derül ki a magyar és uniós közbeszerzési eljárások figyelésével foglalkozó Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) portál adataiból.

A pályázat lebonyolítója az állami tulajdonú BMSK Zrt., amelynek tulajdonosi jogait az állam képviseletében az a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gyakorolja, amelyet Seszták Miklós vezet, aki egy személyben Kisvárda parlamenti képviselője is.

1,6 milliárd mehet az építésre

A kormány a nemzeti stadionfejlesztési program keretében döntött a kisvárdai létesítmény megépítéséről, az erre szánt 920 millió forintos keretet idén februárban megemelték 1,61 milliárd forintra. (A közbeszerzési felhívásban ugyanakkor felhívják az ajánlattevők figyelmét arra, hogy a projekt finanszírozásáról még folyamatban van a döntés, amennyiben a fedezet nem a szükséges mértékben áll majd rendelkezésre, akkor eredménytelenné nyilváníthatják a közbeszerzést.)

A kivitelezésre kiírt nyílt közbeszerzésen az a cég tehet ajánlatot augusztus elsejéig, amely rendelkezik többek közt a megelőző három lezárt üzleti évben összesen legalább nettó 1,4 milliárd forint árbevétellel, magasépítési kivitelezési tevékenységből nettó 900 milliós bevétellel. Továbbá fel kell tudni mutatni az elmúlt öt évből legalább egy nettó 750 millió forint értékű, 4500 négyzetméter összterületű létesítmény magasépítési munkáinak kivitelezésére vonatkozó referenciát, két - az MLSZ infrastruktúra szabályzata szerinti - nagyméretű élőfüves sportpálya építésére vonatkozó referenciát, valamint legalább nettó 50 milliós sportlétesítmény villamos és/vagy pályavilágítási munkáinak megvalósítására vonatkozó referenciát - derül ki a kiírásból.