Megkerestek, hogy vonjam vissza a hamis iratokról szóló nyilatkozatomat és soha ne beszéljek erről az ügyről, cserébe előnyös elbírálásban részesülök, de erre nem vagyok hajlandó - mondta a Blikknek Galambos Lajos. Azt azonban nem árulta el, kik szólították fel a hallgatásra.

A mulatós zenészként Lagzi Lajcsi néven ismertté vált Galambos Lajos egy nappal korábban több médiumnak azt nyilatkozta, hogy a víz- és áramlopási ügyének dossziéjában olyan szerződésre bukkant, amit nem is ő írt alá az Északdunántúli Vízmű Zrt.-vel (ÉDV). A dokumentum bizonyítékul szolgálna, hogy jogtanul használta az ivóvizet.

Külföldön volt, amikor aláírt

Galambos ügyvédje, Fröhlich Krisztián szerint a fogyasztói szerződés dátuma olyan időpontra vonatkozott, amelyen a üzletember-zenész bizonyítottan nem volt Magyarországon. Az igazságügyi szakértő 100 aláírásból megállapította, hogy az minden kétséget kizáróan nem Lajos aláírása, amelyből következik, hogy a szerződés hamis - mondta korábban az ügyvéd a Blikknek. "A nyomozó hatóság különböző bizonyítékokat sorakoztatott fel, amelyeknek egy része hamis tényeken alapul, illetve súlyos eljárási hibáktól hemzseg. Így ezeket nem lehet majd felhasználni a tárgyalások során, mert törvényes keretek közt nem érvényes a hamis bizonyíték. Ügyfelem boldogasszonypusztai birtokán kizárólag fúrt kútból történik a vízellátás" - nyilatkozta a jogi képviselő.

Lajcsiék saját kút vizét használják, a birtokra bekötötték ugyan "a városi vizet", de azt soha nem használták - derült ki Galambos Lajos RTL Klubnak adott nyilatkozatából. Az ÉDV havi 132 ezer forintos vízfogyasztást állapított meg, ami egy 30 lakásos ­társasház fogyasztásával egyezik meg.

Lehetnek más manipulált szerződések

Lajcsi szerint nem ez az egyetlen szerződés, amit manipuláltak, de egyelőre csak erre készült el a szakértői vélemény; szerinte hamis bizonyítékokkal akarják befeketíteni a nevét. Engem megbecstelenítettek, harcolni fogok az igazságért, ezt nem hagyom ennyiben - mondta Galambos az RTL Klubnak.

Az ügyészség most vádemelési javaslattal kapta meg az ügy anyagait a rendőrségtől, 30 napjuk van dönteni, hogy emelnek-e vádat a zenésszel szemben.

Az ÉDV-nek fennáll a követelése

Az ÉDV-nek nincs lehetősége vizsgálni, hogy az aláírás eredeti-e vagy hamisított - mondta Kovács Tamás, a szolgáltató sajtós munkatársa a Blikknek. "Nincs is ennek jelentősége, hiszen a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény szerint, azzal, hogy az ingatlan tulajdonosa rácsatlakozott a szennyvízcsatornára, valamint az ivóvízhálózatra, már ráutaló magatartást tanúsított, így a szolgáltatás igénybevételével létre is jött a közszolgáltatási szerződés. Annyi bizonyos, hogy a független szakértői vélemény által alátámasztott követelésünk még mindig fennáll. Nagyjából hétmillió forint nettó összegről van szó ezen ingatlan esetében. Amennyiben elismeri a tartozását és kéri, mérlegelni tudjuk a kamatmentes részletfizetés lehetőségét" - nyilatkozta Kovács.

Galambos ügyvédje szerint az ÉDV elismerte, hogy hamis a szerződés, ami azért sem lehet érvényben, mert a szolgáltatást nem kérte és nem is vette át senki a vállalattól.