Az első feladat egy 500 autó elhelyezésére alkalmas, kétszintes mélygarázs megépítése, amelynek a nettó alapterülete meghaladja a 17 ezer négyzetmétert. A mélygarázsban lesz autómosó és elektromos autótöltő is.

A második feladat a park, terv szerinti kivitelezése, míg a harmadik a Mamut Bevásárlóközpont felőli oldalon húzódó, több mint 2 ezer négyzetméteres acél és vasbeton szerkezetű építmény kivitelezése.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben az építőipari kivitelezésből legalább nettó 6 milliárd forint bevétele származott. Referenciaként pedig - többek között - az elmúlt öt évből kell felmutatni egy olyan épület kivitelezését, amelynek a költsége elérte a nettó 6 milliárd forintot, és tartalmazott legalább 250 tonna kültéri teherhordó és látszó acélszerkezetet. A referenciák között szerepel résfalépítés,továbbá 2 ezer köbméternyi térszint alatti vasbeton szerkezet építése is.

Az ajánlatok benyújtási határideje március 17. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal esik latba  a minőség és az ár.

A napokban tette közzé a Közbeszerzési Döntőbizottság azt a határozatát, amelyben 200 ezer forintra bírságolta a mostani ajánlatkérőt, azaz a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-t. Az eljárást a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal indította, a millenáris területén közcélú közösségi közlekedési létesítmény megvalósítására vonatkozó döntés előkészítési tanulmánytervre szóló tender kapcsán. Az ajánlatkérő három céget kért fel ajánlattételre, kettő ezt meg is tette, de a teljesítést követő 10 napon belül - ahogyan ezt a jogszabály megköveteli - az ajánlatkérő nem tette közzé az eljárás adatait, a Közbeszerzési Hatóság által működtetett Közbeszerzési Adatbázisban, illetve a saját vagy fenntartója honlapján. Ez a mulasztás került 200 ezer forintba a  Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.