Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap pénteki számában elmondta, ennek alapján 420 milliárd forint feletti forgalmat produkálhat az állami játékszervező a tavalyi 386 milliárd után. Cselovszki Zoltán szerint, a következő időszak feladata az lesz, hogy az árbevételhez hasonlóan, a vállalat adózott eredménye is dinamikusan bővüljön, ez azonban 15,99 milliárd forintra csökkent az elmúlt évben a 2015-ös 19,23 milliárdról.

A vezérigazgató-helyettes szerint az a legnagyobb kihívás, hogy a sportfogadások fedezettartalma jóval alacsonyabb, mint a számsorsjátékoké. Míg a hagyományos Tippmix esetében 75, az internetes TippmixPrónál pedig 85 százalékos a visszafizetési arány, addig a lottójátékok zöménél 46-48 százalék.

Elmondta azt is, hogy a vállalat a pénzmosás elleni törvénynek való megfeleléssel összefüggésben játékoskártyát is bevezet. Október elejére várható az a kormányhatározat, amely a piacra lépés előfeltétele a Szerencsejáték Felügyelet engedélye mellett. Ezután leghamarabb novemberben kezdődhet meg a játékoskártyák terítése, első körben 700 ezer kártyát tervez a társaság, ebből a legelső ütemben 150 ezret. A játékosok ezt a tervek szerint ingyen kapják, bár - a lap számítása szerint - a játékoskártyáknak csak az anyagköltsége 980 millió forint.

(MTI Fotó: Máthé Zoltán)