A tevékenység átszervezésére hivatkozva decemberben bezár a Douwe Egberts Hungary Zrt. budapesti gyára, a folyamat 184 dolgozót érint - közölte áprilisban a társaság. Most elárverezik a bezárt gyár eszközeit - közölte az aukciószervező Intergavel Kft. A gyár kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozott, és a magyar piac ellátása mellett több európai országba is exportált. A használt, de jó minőségű eszközökre, gépekre csak online lehet licitálni.

Az árverésen összesen 213 tételre lehet ajánlatot tenni, a teljes kikiáltási ár 82 ezer euró - tájékoztatott Kocsis Csaba, az árverést szervező társaság ügyvezetője. A tételek között számos raktározásban, logisztikában használatos eszköz van, például vontatható anyagszállító kocsik, konvejor pályák, illetve zsugorfóliázó, címkéző és palettázó berendezések (ez alább látható képünkön). Salgó polcokból 25 tétel áll rendelkezésre, ezek iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés, már több licit érkezett rájuk. Az árverésen egy, a magasabb raktárakban nélkülözhetetlen elektromos targonca is keresi új tulajdonosát.

Ezeken kívül szerszámgépek, fémmegmunkáló eszközök, nyomtatók, mérlegek, szekrények várják új gazdájukat. A legmagasabb kikiáltási árú tétel egy palettázó, amely 3000 eurótól vihető el. Az árverésen egyszerű regisztráció után lehet részt venni, a tételekért mindenki egyenlő eséllyel indul - ismertette az ügyvezető.

Kép: Forrás: Intergavel

Az aukció december 17-én zárul, egy nappal előtte a helyszínen meg lehet nézni az aukcióra szánt tételeket. A teljes tétellista és a részvétel feltételei megtekinthetők a www.intergavel.hu oldalon. Kocsis Csaba elmondása szerint a mostani árverési fordulót még több követi jövőre, ugyanis a termelés csak most áll le, és olyan mennyiségű gépet, eszközt kell értékesíteni, ami csak több részletben lehetséges - írta közleményében az aukciós cég.

A Douwe Egberts Hungary Zrt. tavasszal azzal indokoltak az átszervezést az MTI-nek, hogy az anyavállalat DE Master Blenders 1753 európai szinten felülvizsgálta működését a fenntartható működés biztosítása érdekében, és harmonizálni kívánja az egyes szervezeti egységek működését.

Sok dolgozót küldenek el

A Douwe Egberts Hungary Zrt. áprilisban a NAV adatai szerint 258 embert foglalkoztat - jelenleg a Céginfo.hu adatai szerint 234 főt, a cég netó árbevétele 2013-ban meghaladta a 9,5 milliárd forintot. Az átszervezés a budapesti gyárban 162 dolgozót érint, a többi 22 érintett különböző funkcióban dolgozik a cégnél.

A Douwe Egberts Hungary a magyarországi forróitalpiac egyik vezető szereplője, legismertebb márkái a Douwe Egberts Espresso, az Omnia, a Karaván és a Paloma kávé, valamint a Pickwick és a Sir Morton teacsalád. A vállalat budapesti gyárában kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozik, termékeit a magyar piac ellátása mellett számos európai országba exportálja.

A budapesti gyár bezárása után a cég Magyarországon kiskereskedelemért felelős központot fog fenntartani, amely értékesítési és marketing tevékenységet végez majd. Termékei a jövőben is elérhetők lesznek a magyar fogyasztók számára - írta áprilisban közleményében a kávécég.