Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Volánbusz közbeszerzésen nyerte el a városhatárt átlépő vonalak üzemeltetését, ez a cég adta a legolcsóbb és a minden szempontból is legkedvezőbb ajánlatot - válaszolta a vezérigazgató az MTI kérdésére.

A Volánbusz 8+2 évre nyerte el a vonalak üzemeltetési jogát, azzal a feltétellel, hogy új, alacsony padlós buszokat vásárol erre a célra - erről Dévényi Gergely, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója beszélt a tájékoztatón.

A cég 11 milliárd forintos MFB hitelből, 167 buszt szerzett be erre a célra, ebből 106 darab az Euro 6-os normának megfelelő MAN jármű, míg 61 darab Euro 5-ös Rába-Volvo busz. Miután a vásárlás európai közbeszerzésen történt, a jármű származása nem szerepelhetett feltételként a tenderen - válaszolta egy újságírói kérdésre a vezérigazgató.

A vasárnap induló váltással a menetrend és a tarifa változatlan marad, csak korszerű, légkondicionált járművek járnak a korábbi öreg Ikaruszok helyett. Így Solymárra a 64-es, a 64A és a 264-es nappali, valamint a 964-es éjszakai vonalon, Pilisborosjenőre a 218-as nappali, Nagykovácsiba és Remeteszőlősre pedig a 63-as nappali és a 963-as éjszakai buszt vehetik igénybe az utasok.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy ezek a járatok a fővároson belül is könnyítik a közlekedést. Az említett járatokon például naponta 20 ezer ember utazik, ha ők autóval közlekednének, megbénulna azon a területen Budapest közlekedése.

A péceli vonalat már átvette a Volán a BKV-tól és június végéig további 8 járatot is átvesz. Ezek a következő településeket kötik össze a fővárossal: Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Halásztelek, Szigetszentmiklós/Lakihegy illetve Törökbálint.

A BKK vezérigazgatója kiemelte, hogy az elmúlt 4 évben a BKV 300 új és 200 jó állapotú használt busszal javította járműparkja átlagos életkorát.