A Deloitte idén is várja a technológiai szektor vállalatainak jelentkezését a terület leggyorsabban fejlődő cégeit rangsoroló, közép-európai "Technology Fast 50 versenyre. A regionális megmérettetést idén már tizenkettedik alkalommal szervezeik meg - a vállalatok 2011. július 15-ig jelentkezhetnek.

A Fast 50 a feltörekvő technológiai cégek számára lehetőséget kínál arra, hogy egy komoly nemzetközi összehasonlításban-- régiós és kontinentális szinten - is megmérettessék magukat - mondta Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programjának vezetője. A tavalyi "Deloitte Technology Fast 50 versenyén Magyarországról összesen tíz vállalat került be a régió legjobbjai közé. A hazai cégek közül a legjobb teljesítményt az internetes megoldások építésével, és technológiával kapcsolatos tanácsadással foglalkozó Viala Kft. nyújtotta, amely eredményével (a vizsgált ötéves időszakban elért 1071 százalékos növekedéssel) tavaly bekerült a top-10-be is. A tavalyi rangsorban szereplő cégek 967 százalékos átlagos növekedést mutattak fel 2010-ben. Ez a fejlődés azért is volt figyelemre méltó, mert a térségben a technológiai szektor különösen megszenvedte a válság hatásait.

A Deloitte Rising Star díjjal jutalmazza a piacon legalább három, de legfeljebb öt éve jelen lévő, leggyorsabban növekvő technológiai vállalatokat, illetve Big 5 díjat kaphatnak azok a cégek, amelyek árbevétele 2010-ben meghaladta a 25 millió eurót. A korábbi évekhez hasonlóan a győztes cégek automatikusan bekerülnek a Deloitte EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika térség) Technology Fast 500 versenyébe.