Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tiszakécskei Magyar Vakond Kft. nyerte Csanádapáca, Lőkösháza és Kevermes települések szennyvíztisztító telepének és csatorna hálózatának bővítésére kiírt nyílt közbeszerzést, nettó 4,6 milliárd forinttal. A becsült ellenérték nettó 4,4 milliárd forint volt.

Az eredményt az ajánlatkérő NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A nyertessel július 25-én kötötte meg a szerződést az ajánlatkérő.

Indult a tenderen még két konzorcium és egy magányos cég is. Az A-G Híd Konzorcium tagjai a következők: A-Híd Zrt., HÍD Zrt. és a G-Híd Zrt. A másik pályázó konzorciumot a Sade Magyarország Mélyépítő Kft. és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. alkotta. Egyedül indult a Magyar Bau Holding Zrt.

A Magyar Vakond egyre többször nyer az utóbbi időben közbeszerzéseken.

  • Nettó 4,8 milliárdért pedig a Tivadari híd környezetének építési munkáit végezheti.
  • A tiszai töltés emelésre kiírt közbeszerzést is a  Magyar Vakond Kft. nyerte, a becsült 5 milliárd 614 millió forintnál drágább, 6 milliárd 471 millió forintos ajánlatával. A Tisza jobb partján 37 ezer, a Zagyva két partján pedig közel 630 ezer köbméternyi földmunkát kell elvégeznie, míg a töltéskoronákra 11,1 kilométernyi út kerül.

A  Magyar Vakond Kft. - a Céginfo.hu adatai szerint - 2010-es alapítású, a jegyzett tőkéje 100 millió forint, jelenlegi tulajdonosa Varga Károly, korábban a Duna Aszfalt Kft. érdekeltsége volt. (A Duna Aszfalt-tulajdonos Szíjj László és Varga Károly 2015 júliusa óta külön cégekben folytatják építőipari tevékenységüket.)

A kft. árbevétele a 2012-es 221 millió forintról 2015-ben már 2,4 milliárd forintra emelkedett; tavaly egy kis megingás következett, 1,8 milliárdos forgalommal zárt. A cégnek csak belföldi tevékenységből származó árbevétele van. Az adózott eredménye 2015-ben 4,4 milliárd forint volt (ami a saját eredménye és más vállalkozásaitól kapott osztalékkal hívott ekkorára). tavaly viszont be kellett érnie szerény 14 milliós adózott eredménnyel a cégnek.

Varga Károly a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es listáján a 22. helyen állt, 39 milliárd forint becsült vagyonnal.