Hredszky László, az MKME igazgatósági tagja szerint alapvetően új feladatokra kell készülniük a kockázati tőkebefektetőknek azt követően, hogy a pénzügyi válságot követően átalakultak a forrásszerzési lehetőségek a piacon. A vállalkozások életében így felértékelődik a kockázati tőke érdeklődése, amelyet most olyan programok is segítenek, mint a Jeremie-program.

Futó Gábor, a Finext Startup vezérigazgatója, a díj támogatója elmondta, a Futureal csoporthoz tartozó vállalkozás komplex, 5 pontos támogatást kíván nyújtani az induló, ígéretes vállalkozásoknak. Ebbe a szűken vett kockázati tőkejuttatáson felül infrastrukturális támogatást is szolgáltatnak - a Corvin sétányon épül a cég inkubátorháza. Ugyancsak kiépült a k+f és üzleti hálózati támogatások szolgáltatásrendszere is és egyéb szolgáltatásokat tudnak kínálni a vállalkozásoknak.

Vinnai Balázs, a 2007-es nyertes IND Group vezetője szerint a díj presztízse Magyarországon ugyan még csak növekszik, de a cégnek külföldön már konkrét üzletet is hozott a megkapott díj.

A mostani pályázatra szeptember 29-ig lehet jelentkezni. A díjkiosztásra október 8-án kerül sor.