Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Orbán-kormány filmügyi biztosának akkor is szépen hozott a szerencsejáték, amikor látszólag már nem, illetve még nem volt érdekelt a kaszinóüzletben. Négy év alatt egymilliárd forintot fizetett ki bérleti díjként az állami kaszinócég a Tropicana által használt ingatlan után az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó vállalkozásnak. A játékterem év végével bezárt, helyén Vajna nyit új kaszinót - szemlézte a Népszabadság cikkét az Index.

Andy Vajna 2010 végén az akkor még veszteséges Tropicanát működtető Belvárosi Kaszinó Kft. kisebbségi részesedését 245 millió forintért eladta a többségi tulajdonos állami Szerencsejáték Zrt.-nek. A kaszinó azonban továbbra is az érdekeltségébe tartozó Bar-Co. Kft.-é maradt, az állami cég ettől a vállalkozástól vette azt bérbe. Most az is kiderült, hogy mennyiért: a Szerencsejáték Zrt. internetes oldalán nemrég közzétette a Belvárosi Kaszinó Kft. szerződéseit.

Ennyi bérleti díjat fizettek ki Vajna érdekeltségének:

  • 2011-ben nettó 194,8 milliót
  • 2012-ben 210,1 milliót
  • 2013-ban 280 milliót,
  • 2014-ben 300 millió forint
Tavaly év végével ennek az üzleti kapcsolatnak vége lett, bezárt ugyanis a Tropicana, hogy a helyét Andy Vajna egyik saját új kaszinója vegye át.

A Belvárosi Kaszinó most közzétett szerződései között feltűnik még egy ismert vállalkozás. A dokumentumok szerint a helyet a korábban Pintér Sándor belügyminiszter érdekeltségébe tartozó Civil Biztonsági Szolgálat biztosította. Az adatok alapján 2012-2013-ban ezért 25,24-25,24 millió forintot utalt az állami vállalat a társaságnak, míg 2014-ben a díj 48 millió forintra ugrott.