Jelentős változásokra kell számítani a dél-balatoni vonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Balatonboglár-Fonyód-Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa szakaszon a szeptember 11-én kezdődő pályafelújítás miatt, amelynek ez a munkafázisa október 5-ig tart.

Szeptember elsejétől december 9-ig folytatódik a Kaposvár-Fonyód vonal felújítása. A vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

A vágányzár ideje alatt módosul a menetrend a Budapest-Nagykanizsa, illetve a Balatonszentgyörgy-Keszthely vasútvonalon szeptember 11-től. Balatonszemes és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni mindkét irányban, egyes vonatpótlók csak Balatonszentgyörgyig közlekednek.

Az ütemes gyorsvonatok autóbuszai Balatonszemes-Balatonszentgyörgy, illetve Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa között fekvő állomásokat nem érintik, ezért ezeken a szakaszokon ráhordó buszokkal lehet utazni. (Kapcsolódó anyag: A MÁV testkamerákat tesztel)

A keszthelyi állomásra, illetve onnan az ütemes gyorsvonatokhoz csatlakozó vonatok utasait Keszthely-Balatonszemes-Keszthely között vonatpótló autóbuszok szállítják. A Fonyódról 6:25-kor és 13:02-kor Keszthelyre induló vonat utasainak a teljes útvonalon pótlóbuszokkal kell utazniuk.

A személy- és a sebesvonatok autóbuszai a vonatok eredeti útiránya szerinti megállókban vagy - a közút kialakításának megfelelően - az azokhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg.

A balatonszentgyörgyi csatlakozások biztosítása érdekében egyes Balatonszentgyörgy-Keszthely-Tapolca-Ukk-Celldömölk közötti vonatok részben módosított menetrend alapján közlekednek.

A Pécs-Kaposvár-Tapolca-Celldömölk viszonylatú vonatok utasait Kaposvár-Fonyód-Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást.