A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány - mint a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány általános jogutódja - az első körben 150 ezer forint bírságot kapott. A határozat kiemeli, hogy az alapítvány célja: közgazdasági, pénzügyi szakemberek, kiemelten bankszakmai szakemberek képzésének, fejlesztésének támogatása, elősegítése, bankszakmai tanfolyamok, akkreditált szakképesítést nyújtó, illetve nemzetközileg akkreditált banki, valamint az EU pályázatkezeléshez kapcsolódó képzések szervezésének, a közgazdasági oktatási tevékenység fejlesztésének előmozdítása. Az alapítvány - alapítói - vagyona  50 milliárd 100 millió forint.

A Dokumat Informatikai, Gazdasági Tanácsadó és Archiváló Kft. az alapítvány könyvvezetésére és az ezt kiegészítő szolgáltatásokra szerződött 2014. május első napjától, és 2015 augusztusában járt le a megbízás. A havi díjazás 645 ezer 750 forint volt. A jogszabály szerint ezt 48-cal kell felszorozni, és ha az eléri a nemzeti (8 milliós) közbeszerzési értékhatárt, akkor kötelező az eljárás lefolytatása. Miután a felszorzás után 30 millió 996 ezer forint jön ki, ez bőven meghaladja a 8 millió forintos nemzeti értékhatárt, viszont nem éri el a 39 milliós uniós küszöböt. Igaz, hogy a valós kifizetés "csak" 16 millió 632 ezer forint volt, de ez nem változtatott a jogsértésen és a 150 ezres bírságon.

Az alapítvány másik jogsértése 100 ezer forintos bírsággal járt. Ezt a szerződést a Magyar Szakértői Holding Kft.-vel kötötte az alapítvány, könyvvizsgálatra, 2014. május 1-től havi 250 ezer forinttal, majd decembertől ezt a felek felemelték havi 400 ezerre. A kifizetés 2015 augusztusáig 13 millió 208 ezer forint volt. A jogi helyzet ugyan az, mint az előzőnél, nem írtak ki közbeszerzést, pedig a havi díj, szorozva 48-cal, ezt kívánta volna.

Változatlan jogi alapon bírságolta meg a kdb - szintén kétszer - a Pénziránytű - Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért alapítványt. Ennek az alapítói a következők: a Magyar Nemzeti Bank, a Diákhitel Központ Zrt. és a Magyar Bankszövetség. Az első esetben a honlap üzemeltetésére kötöttek szerződést az Online Projects Kft.-vel, havi 210 ezer forinttal. A kifizetés ugyan csak 7 millió 350 ezer forint volt, de a 48-szoros szorzóval a havi díj meghaladta a 8 millió forintot. A bírság 70 ezer forint lett.
Ennek az alapítványnak a másik bírsága viszont már 200 ezer forintra rúgott. A megbízott a La Communications Tanácsadó Kft. volt, akinek a feladata pénzügyi tananyag fejlesztése volt. A 21 millió 284 ezer forintos kifizetés túllépte a 8 milliós nemzeti értékhatárt, tehát közbeszerzést kellett volna kiírni erre is.

Nemrégiben a PADA Pallas Athéné Domus Animae Alapítványt három beszerzése miatt bírságolta meg - hasonlóan a közbeszerzés kiírásának elmulasztása miatt - a kdb.