Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetgazdaság fogalmába az egész magyar nemzetet bele kell érteni. Hiszünk abban, hogy együtt, összefogva a magyar nemzet sikeres lesz az új évezredben is - mondta Varga Mihály a kárpát-medencei magyar vállalkozók és gazdálkodók, valamint az őket összefogó szervezetek képviselőinek szakkiállításán az minisztérium közleménye szerint.

A szakminiszter szerint a Turul Expó tovább erősíti a magyarság összetartozását, szorosabbra fűzi a már meglévő barátságokat és lehetőséget ad újak megszületésére. A rendezvény egyben hozzájárul ahhoz, hogy a magyar vállalkozások és gazdálkodók között további kapcsolatok épüljenek ki.

Pörög a gazdaság, a családok erősödnek

Magyarország gazdasága kiemelkedően jól teljesít, vállalkozásaink fejlődnek, az embereknek van munkájuk, és így erősödik a családok helyzete is - véli Varga Mihály. Szerinte a magyar kormány olyan gazdasági környezet kialakításáért dolgozik, amelybe természetesen illeszkednek a kárpátaljai, a vajdasági és a székelyföldi vállalkozók, vállalkozások is.

Mennek az újabb milliárdok

A tárcavezető a Magyar Nemzeti Kereskedőház kárpátaljai tevékenysége mellett a kormánynak a térségre vonatkozó stratégiai tervéről, az Egán Ede-programról is szót ejtett. A program keretében az elmúlt évben a mezőgazdaság, a turizmus, a vállalkozásfejlesztés és a földkataszteri rendezés területén 2 milliárd forint értékben jutottak támogatáshoz egyéni vállalkozók és kisvállalkozások. Az elért eredményeket látva a kormány 7,2 milliárd forint költségvetési támogatást, valamint 20 milliárd forint kedvezményes hitelkeretet biztosít az újabb pályázatokra.

A kárpátaljai vállalkozásokért és gazdálkodókért végzett kiemelkedő és áldozatos munkájáért Virág László, a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke idén ősszel Magyar Gazdaságért Díjban részesül az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából - jelentette be Varga Mihály, írta a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

Orbán Viktor támogatásokkal és olcsó hitelekkel udvarol a határon túli magyaroknak a jövő évi választások előtt - ezzel a felütéssel közölt a közelmúltban riportot a The New York Times. A megszólaló magyarok, akik pénzhez jutottak a budapesti kormány jóvoltából, arra készülnek, hogy a Fideszre szavaznak.