A csomagnak nem része a Fortunate márkanév. Az ingó és ingatlanvagyont kizárólag egyben kívánják értékesíteni, elsősorban élelmiszer-ipari befektetőnek, hiszen ilyen termékek előállítására alkalmasak az üzemek és gépek. A mintegy 5,7 ezer négyzetméteres telephelyen egy malomépület és előkészítő üzem, egy, a cég honlapja szerint Magyarország egyetlen, 1989-ben épült gabonapelyhesítő üzeme, raktár-, iroda- és egyéb kiszolgáló épületek állnak. Ezek megvásárlására az ajánlatokat július 10-én délig lehet benyújtani a Marosholding szegedi címére.

Információink szerint a társaság finanszírozási problémák miatt, hitel és támogatás hiányában került nehéz helyzetbe, és indult el tavaly decemberben a felszámolása. A felszámoló azóta a meglévő alapanyagokat feldolgozta, illetve a készleteket értékesítette, így a Fortunate kifutó termékeivel még lehet találkozni az üzletek polcain. A negyedmilliárdos pályázati áron meghirdetett vagyonelemek utáni bevétel csak részben lenne elegendő a hitelezők kielégítésére, elsősorban a hitelező pénzintézet juthat majd hozzá követeléséhez. A társaság az APEH-nek és szállítóknak is tartozik.

A Fortunate az egészséges táplálkozás jegyében, szigorú élelmiszer-biztonsági ellenőrzés mellett gyártotta és forgalmazta a gabonapehely-termékeket, őrleményeket, müzliket, müzliszeleteket, étkezési és hántolt magvakat. Egyes termékei részesei Béres Alexandra Testkontroll programjának, amelyek az ajánlott fogyasztás szempontjából súlykontrollindexszel vannak ellátva. Fő terméke, a zabpehely, illetve zabkorpája több élelmiszer-ipari elismerést (Kiváló Áruk Fóruma, Foodapest-sikerdíj) kapott, ropogós müzlijének és müzliszeletének minőségét és színvonalas csomagolását Magyar Termék-elismerésekkel díjazták.

A Fortunate közvetlenül, illetve közvetve magyar magánszemélyek tulajdonában van. Nettó árbevétele a 2007-es 449 millió forintról tavaly - a felszámolás elindulása előtt, tevékenységének zárásakor, 2008. december 16-ával - 333 millióra csökkent, mérleg szerinti eredménye pedig 3,7 millióról 292 milliós veszteségbe fordult - derül ki a cég beszámolójából. Kötelezettségállománya az elmúlt években meghaladta a félmilliárd forintot, amelynek mintegy felét a szállítók felé fennálló tartozások tették ki.