Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég 2011-ben tartotta első árverését lecserélt vagy felszámolt eszközei, üzletberendezései és gépei értékesítésére. A most futó árveréseik a 36-os illetve a 37-es sorszámot kapták. A Tesco 2015 közepe óta annyi aukciót tartott, mint 2011 és 2015 júliusa között összesen.

Az elmúlt években a legnagyobb hazánkban működő kereskedelmi lánc mintegy 300 millió forintot realizált használt, feleslegessé vált eszközei online árverésein. A cég az értékesítésnek ezt a módszerét alkalmazza már Szlovákiában és Csehországban is, a lengyel Tesco pedig a közeljövőben tartja majd első ilyen aukcióját - szintén a magyar szervező segítségével.

A Tesco által kínált eszközök mindig népszerűek, mert a cég eleve megbízható gépeket vásárol, és ezek csereciklusait úgy állítja be, hogy biztosan még az előtt selejtezzék le, hogy bármilyen probléma lehetne ezekkel. Emiatt az eszközök még sokáig megbízhatóan működnek az új tulajdonosoknál - mondta Kocsis Csaba, az Intergavel vezetője.

A cég rendszerint vegyes tételeket küld kalapács alá, és ez most sincs másképp. A kasszapultok és -fiókok mellett ivóvíz-automaták, számos irodai nyomtató, rengeteg monitor és számítógép, billentyűzet, állvány, különböző hűtők, polcrendszerek, csomagológépek, kínálók, szekrények, átengedő kapuk szerepelnek. Vannak olyan, különösnek tűnő tételek is, mint a jégkásakészítők vagy értékmegőrző szekrények.