Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Visszahívták az egyik Tescóban is kapható, a Panyolai Zrt. által gyártott pálinkát. A félliteres, 05/08/2016 azonosítóval ellátott szatmári ágyas szilvapálinkáról van szó. A boltlánc közölte, hogy kizárólag a 05/08/2016 tételazonosítójú pálinkát érinti a visszahívás és kérik a vásárlókat, vigyék vissza bármelyik Tescóba a szóban forgó terméket. Az árát blokk nélkül is visszaadják.

A visszahívott termék paraméterei:

  • Termék: SZATM.ÁGYAS SZILVAPÁL.0,5L
  • TPN: 120183591
  • EAN: 5999881672329
  • Tételazonosító: 05/08/2016
  • Szállító: PANYOLAI SZILVÓRIUM ZRT.

Megkerestük a Tescót, hogy miért volt szükség a pálinka visszahívására. A cég közölte, hogy a nem a Tesco döntött a lépésről, hanem a Vas Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsággal foglalkozó főosztálya által hozott határozat alapján hívták vissza az említett tételazonosítóval ellátott pálinkát. "A termékkel kapcsolatban minőségbeli problémát tapasztaltak érzékszervi vizsgálat során. Bővebb információért kérjük forduljanak a termék gyártójához" - áll a Tesco válaszában.

Az ominózus pálinka visszahívásáról a gyártó, Panyolai Zrt. oldalán nem találtunk információt.  A Panyolai Szilvórium Zrt. szerda délután az MTI-vel közölte, hogy az érintett pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél. Szerintük a Tesco közleményét megelőző Nébih-ellenőrzés kizárólag szubjektív, mérésekkel nem alátámasztott érzékszervi vizsgálatot takart. Az ellenminta laboratóriumi elemzéssel teljessé tett vizsgálata viszont azt igazolta, hogy a termék minősége megfelelő, egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz.