Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az állami vasúttársaság szerint a felcsúti fideszes polgármester tavaly megvásárolt cége adta a legjobb ajánlatot, így ők szállíthatnak buborékos és mentes védőitalt két évig, 243 millió forintért - számolt be a kereskedelmi tévécsatorna.

A Napi.hu tavaly elsőként írt arról, hogy a MÁV 2015 nyarán a hőségriadóra készülve rendkívüli ásványvízbeszerzést bonyolított le, s azt - másnapi szállítással - Mészáros Lőrinc Vivienvíz Kft.-je nyerte meg. A megrendelés akkor még szerény volt, 2 millió forintos.

A vállalkozást Mészáros tavaly februárban hozta létre a 2013 novemberében felszámolás alá került bicskei Vivien Zrt. infrastruktúrájára alapozva. (A zrt. korábban, a felszámolási eljárását megelőzően, két évig szintén beszállítója volt a MÁV-nak, ám akkor még nem Mészáros volt a tulajdonosa.)

Az RTL Klub szerint Mészáros cége nemcsak a MÁV-nak, hanem a Magyar Közút Zrt.-nek is szállíthat vizet, mintegy 45 millió forintért. Az Együtt azt állítja: megint Mészáros cégére írták ki a közbeszerzéseket.

Tegnap számoltunk be arról, hogy Mészáros felcsúti R-Kord Kft.-je nettó kétmilliárd forintért újíthat fel, illetve telepíthet sorompókat a vasúti átjárókban, miután megnyerte a MÁV közbeszerzését.