A 2012-ben elnyert uniós támogatás kapcsán utóellenőrzés zajlik a King Kft.-nél - tudta meg a Népszabadság a Lázár János irányította Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai tájékoztatási főosztályától. Ez annak áttekintését jelenti, hogy a Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez köthető cég "átláthatónak" minősül, vagy netán elcsúszik a vizsgálaton. Utóbbi esetben felmondják a Kinggel kötött támogatási szerződést.

A lapnak jogi szakértők azt mondták: ha a King tulajdonosa a pályázat elnyerésekor is a jelenlegi, seychelle-i Goran Ltd. volt, és a végső haszonhúzó a kiírók előtt sem fedte fel magát, akkor a cég biztosan átláthatatlannak minősül. Ebben az esetben vagy nem kapja meg a megítélt támogatást, vagy vissza kell fizetnie. Sokkal inkább az a furcsa, hogy a King eddig nem szerepelt az átláthatatlanság miatt támogatásuktól eleső cégek ez év áprilisában nyilvánosságra hozott listáján.

A 2005-ös tulajdonosváltással a King székhelye átkerült a Seszták Opel-szalonjának, egyszersmind ügyvédi irodájának is otthont adó ingatlan címére. Az ügyvédi teendőket a cégiratok szerint akkortól személyesen Seszták Miklós intézte - írja cikkében a Népszabadság.