Az összefonódási bejelentést kedden tették közzé a felek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján - írta a Magyar Nemzet.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó cégei, a Mészáros és Mészáros Kft. és az R-Kord Építőipari Kft. már tavaly tavasszal beszállt a klub szponzorálásába, ezzel párhozamosan pedig a miniszterelnökkel összeveszett Simicska Lajos cégei fokozatosan felhagytak a klub támogatásával.

A Duna Aszfaltnak és tulajdonosában, Szíjj Lászlónak több közös üzlete van Mészárossal és cégével.

A Magyar Nemzet szerint Szíjjék hónapok óta dolgoztak a felvásárláson, amivel vélhetően a helyi önkormányzatot is megelőzték. A veszprémi közgyűlés ugyanis tavaly júniusban még azt tervezte, hogy a helyhatóság kizárólagos tulajdonában álló Csarnok Kft. tőkeemeléssel részesedést szerez a Veszprém Handball Team Zrt.-ben.

A tulajdonosváltással azonban nem kap új nevet a csapat, az marad Telekom Veszprém, a névadó szponzor Magyar Telekom arról tájékoztatta a lapot, hogy a jelenleg érvényes megállapodásuk 2019 közepéig szól.

Mészáros Lőrinc és Szíjj László is szerepel a Napi.hu A 100 leggazdagabb 2017-es listáján, 120 milliárd, illetve 40 milliárd forintra becsült vagyonukkal.