A termékek közel negyede kvázi megbukott a szervezet tesztjén, mivel a megszerezhető 20 pontból 10-et sem kaptak az olyan szempontok alapján, mint a gyümölcs-, a cukor-, a tartósítószer- és allergén anyag tartalom. A lista végén szereplő 9 termék végzett, mivel az 5 százalékot sem érte el a gyümölcstartalmuk, de több-ben allergizáló összetevő is megtalálható.

Ezek az Eridanous Greek Style joghurt eperkészítménnyel, Zott Szívecske joghurt eper, a Danone könnyű és finom, a Danone Actimel Kids eper-banán ízű joghurtital, Danone Frozen Élő joghurtkultúrát tartalmazó eperízű fermentált ital, Maly Gazda Joghurt - epres gyümölcságyon, Riska epres krémjoghurt, Danone Nap mint Nap Élő joghurtkultúrát tartalmazó, eperízű fermentált  élelmiszerkészítmény, Frankenland Fit eper- sovány savanyú tejkészítmény.

Két termék, a Danon Frozen és a Danon Nap mint nap joghurtital egyáltalán nem tartalmaz gyümölcsöt. De azt fontos hangsúlyozni, hogy ezek nem állítják magukról, hogy gyümölcsjoghurtok. Csomagolásukon pusztán az "eperízű" elnevezés szerepel, ez pedig ebben a formában megfelel az Magyar Élelmiszerkönyvben szereplő előírásnak. Úgyis, ha ez megtévesztő lehet a fogyasztók számára, hiszen a kiszerelése és a boltban való elhelyezése alapján nehezen különböztethető meg a gyümölcstartalmú joghurtoktól - írja tesztjében a szervezet.

Összesen négy olyan terméket találtak, amelyet a gyártók gyermekeknek kínálnak: ez közül mindegyikre jellemző, hogy alacsony a gyümölcstartalmuk (a Danone Frozen egyáltalán nem tartalmaz gyümölcsöt), több bennük a cukor mint a gyümölcs, van bennük aroma, és többnyire színezék is. Érdekesség, hogy a Danone két másik terméke gyümölcstartalom, ill. gyümölcs és cukor arányát nézve nem sokkal, de mégis jobban szerepelt, mint a gyártó kifejezetten gyerekeknek szóló terméke.

A termékek közel felében volt valamilyen potenciálisan allergizáló hatású összetevő: két termékben karragén, háromban guargumi és 11 termékben kármint használtak színezékként. Ugyanakkor a társadalomban kifejezetten ritka, hogy valaki túlérzékeny volna ezekre az anyagokra, ezért a kenőcsökben és a tejtermékekben gyakran használnak karragént térfogatnövelésre és kötőanyagnak.

A TVE tájékoztatójelleggel több terméktesztet is készített az elmúlt hónapokban. Legutóbb a gyereksamponokkal, korábban a mosógépekkel foglalkoztak.