Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ leghosszabb villamosából tizenkét szerelvény közlekedik majd a fővárosban. Ebből tizenegy már Budapesten van, a tizenkettedik áprilisban érkezik meg. Az egyterű, alacsonypadlós, légkondicionált villamosokkal egytől egyig az 1-es vonalon lehet majd utazni.

A járművek jelenleg a szükséges próbafutásokat végzik az üzembehelyezési engedély megszerzéséhez, hogy nyárra, az átadás-átvételi eljárás végére mind a tizenkét hosszú CAF forgalomba állhasson az 1-es villamos nemrég felújított, valamint meghosszabbított vonalán.

A CAF a hosszú járművek típusengedélyét, valamint az eddig üzemeltetésre átadott járművek üzembehelyezési engedélyét is a szerződéses határidőn belül szerezte meg. A CAF URBOS 3/9 világrekordernek számít, hiszen 55,9 méteres hosszával a leghosszabb villamos a világon.

A járművek belső kialakítása maximálisan megfelel a kor igényeinek: alacsonypadlós, légkondicionált, egyterű, nincsenek rajta magasabban elhelyezett, nehezen megközelíthető ülések.

A forgalomban álló 12 hosszú CAF közel sem elég a vonal kiszolgálására, ezért még évtizedekig maradnak a felújított, megszokott villamosok is.