A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató szerint az 500 fős börtönökre - egyenként - 3 milliárd 937 millió, míg az ezer fősre 7 milliárd 874 millió forintot szánt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Az ajánlatokban szereplő összegeket nem tartalmazza a közlemény.

Ajánlatot a következő cégek tettek: Záév Építőipari Zrt., a Swietelsky Építő Kft. és a Swietelsky  BauG.m.b.H, a Hunép Universal Építőipari Zrt., a Modinvest Építőipari- Beruházó és Kereskedelmi Kft., közösen a Keviép Építőipari és Kereskedelmi Kft.-vel, közös ajánlattevőként a Laterex Építő Zrt.és a Grabarics Kft., szintén közösen az Épkar Zrt. és a West Hungária Bau Kft., valamint egyedüli indulóként a Kész Építő és Szerelő Zrt. Érvénytelen ajánlatot a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. adott be.

Az eljárás eredménytelenségének oka - valamennyi rész tekintetében - az, hogy a legkedvezőbb ajánlatban megajánlott ellenérték is meghaladja a rendelkezésre álló pénzügyi fedezet mértékét ezért az eljárás fedezet hiánya okán eredménytelen- áll az ajánlatkérő közleményében.

A kormány nagyszabású, 46 milliárd forint értékű börtönprogramjának keretében 2016 és 2019 között kilenc településen - Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras, Ózd - létesülne bv-intézet. A kormányzati tervek szerint az új objektumok 4500 fő fogvatartott elhelyezésére lesznek alkalmasak, ezzel a büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságának megszüntetése mellett új munkahelyeket is teremtenek az adott térségekben. Az új építésű 500 fős börtönökben 250, az ezer fős intézetben 500 munkahely jönne létre.