Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyarországon is rohamosan fejlődő terület egyik szereplője a Barion, mely többféle online fizetési megoldást kínál elsősorban webáruházakhoz és mobil applikációkhoz. A szolgáltató havonta több milliárd forintos forgalmat bonyolít le. A társaság partnere már többek között az Extreme Digital, a Jófogás, a Telenor, a Szallas.hu, és a Budapesti Műszaki Egyetem - olvasható a Barion közleményében.

Az összesen 500 ezer euró (több mint 150 millió forint) nagyságrendű tranzakció keretében a Barion Payment Zrt. két lépcsőben vont be tőkét, valamint az alapítók kivásárolták előző befektetőjüket, a Primus Capital-t, 83 százalékos tulajdonrészt szerezve a cégben. A befektetés célja, hogy a Barion növelje külföldi jelenlétét, és ehhez egy nagyobb, több milliós eurós, nemzetközi befektetést valósítson meg. A Barion forgalmának 5 százalékát már jelenleg is külföldi partnerei adják.

A befektetők között találjuk Pecsenye Rolandot, az egyik legnagyobb hazai fintech sikertörténetet megvalósító, Mysis által néhány éve felvásárolt IND egyik alapítóját, aki a Barion felügyelőbizottságának élére is került. A második körben pedig Nemes Dániel, a hazai internetes világ egyik úttörője, a Telnet alapítója csatlakozott az angyalbefektetői körhöz, valamint az igazgatóság tagjává is vált.

Szakértők szerint robbanásszerű fejlődés előtt áll a pénzügyi szolgáltatások területét forradalmian átalakító digitális technológia, mely várhatóan teljesen megváltoztatja majd bankolási és fizetési szokásokat - írja a közlemény. A szegmens potenciálját jelzi, hogy 2016-ban összesen közel 17,5 milliárd dollárnyi (közel 5 ezer milliárd forint!) kockázati tőkét fektettek világszerte fintech startupokba, ami mintegy 11 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest (PitchBook).