A budapesti XI. kerületben, Albertfalván nyílik meg csütörtökön az Aldi legújabb boltja. Eddig csak azt látszott az épületen, hogy előbb-utóbb Aldi-egység lesz belőle, most már azt is tudni, hogy csütörtökön reggel 7-kor átadják az üzletet.

A helyszín azért érdekes, mert a Kondorosi úti boltban korábban egy CBA üzemelt. Nem először fordul elő, hogy egy korábban CBA-s boltba költözik az Aldi: a főváros II. kerületében a Pasaréti téren volt korábban ugyanerre példa.

Cél: több mint 200

A múlt évet 33 százalékos forgalombővülés mellett jelentős nyereségcsökkenéssel abszolváló Aldit az idén többször is kérdeztük a terjeszkedési terveiről, de a boltlánc jelezte, hogy nem kíván a témában nyilatkozni.

Az Aldinak egyébként már több mint 110 üzlete van, és tavaly elárulta a cég, hogy középtávon 200-250 üzlettel számol a magyar piacon, tehát a jelenlegi hálózat a duplájára növekedhet a jövőben. A bővítés indokolt lehet, mert a legfőbb versenytársakhoz képest az Aldi lemaradásban van a több mint 110 boltos hálózatával. A Lidlnek ugyanis több mint 160 üzlete van, a Penny pedig 200 felett jár.