Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az AZNT közleményében felhívja a figyelmet, hogy a Societe Generale Splitska Banka a horvát bankszektor 5. legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben is aktív. Az akvizíció során az OTP 100 százalékos tulajdonrészt vesz a Splitska Bankában.

A felvásárlás eredményeként az OTP-csoport horvátországi piaci részesedése mintegy 10 százalékra nő. Ezzel országos szinten a három legerősebb bank, a Zagrebacka Banka, a Privredna Banka és az Erste Banka számára teremt konkurenciát.

A Splitksa Bankát 2018 nyaráig összevonják az OTP-vel, a teljes integráció 2019 végére várható - írja az MTI a közlemény alapján.

Az AZNT közvetve jóváhagyta az OTP felügyeletét az SG Leasing, az SB Nekretnine (Ingatlan), az S.B. Zgrada és a Societe Generale Osiguranje (Biztosító) vállalat felett.

Az OTP még tavaly jelentette be a tranzakciót, az ügylet pénzügyi zárását 2017 nyarára, míg az integráció lezárását 2018 nyarára tervezték. Az OTP Bank 2005 óta van jelen Horvátországban, folyamatosan nyereségesen működött a 2008-ban kezdődött válság időszakában is.